15.3.2013

ikkunoiden saranointi


Merkitsin saranoiden paikat pokiin. Saranoiden paikat n. 1.5cm ylä- ja alareunasta. Sarana jää näkyviin sieltä suunnasta minne ikkuna aukenee (tutkin hieman ovien liikeratoja...)
En alkanut kolota puukon ja talttojen kanssa vaan tein kolot dremelin jyrsinterällä. Tässä on pokiin siis jyrsityt  kolot. Siirryn seuraavaksi jyrsimään kehyksiin vastaavat kolot. Se saattaa vaatia hivenen akrobatiaa, talo kun ei ole ihan pieni pyöriteltävä. Olisin voinut tehdä jyrsimisen helpommin ennen niiden kiinnitystä ikkuna-aukkoihin. En kiinnitä ikkunoita vielä paikoilleen. Maalaan ne ensin ja asennan lasit paikoilleen.

4 kommenttia:

 1. Ihan täällä huokailu kuuluu - voi ihana, kun saat kaikki oikein toimivat. Olikos siellä myynnissä kuinka pieniä saranoita? voisi helpottaa, ettei tarvitsisi tehdä tuikunpohjista.Eli kävisi myös 1:18 kokoon?

  VastaaPoista
 2. Tuo löytämäni ja käyttämäni sarana on pakkauksen mukaan kokoa 9X10mm. Pokan listan paksuun on 6mm mitä talon seinän paksuus ja saranan puolikas siihen 3.5mm. Onko se 1:18 tehty myös 6mm levystä? Siinä tapauksessa saattaisivat olla sopivia. Jätän sen saranan keskiosan näkyville ulos. Paketista ei näy valmistaja tai muitakaan tietoja. Selvinnee kysymällä. Voisin veikata, että niitä olisi myös pienempiä. On nuo vaan niin pieniä, että taidan tarvita pienemmät sormet pitelemään ja operoimaan. Lisäksi jää vielä nähtäväksi mistä saan sopivia ruuveja hommaan.

  VastaaPoista
 3. Kyllä saranat voi asentaa myös väärinpäin ja täytyihän sekin kokeilla..

  VastaaPoista
 4. Voisin etsiä ja kokeilla valmissaranaa. Paria erilaista olen joskus tilaillut doloreksesta, mutta ne on liian suuret tähän. Pienet ruuvit on ihan vihoviimeisiä, kyllä se vasara ja pikku naula on parempi joskaan ei sekään helppo! Eihän niistä saa mitään otetta :-)

  VastaaPoista